O nas

Początki   

Pasieka rodzinna Prawdziwe Miody wywodzi się z rodzinnego gospodarstwa pasiecznego, założonego na początku lat 70-ych ubiegłego wieku.

Przez długie lata była to niewielka, hobbystyczna pasieka składająca się z kilku rodzin pszczelich, w której poznawaliśmy zwyczaje pszczół, podziwialiśmy ich mozolną pracę i zdobywaliśmy pierwsze doświadczenia pszczelarskie. Sukcesywne inwestowanie przez kolejne lata pozwoliło na budowę pracowni, jej wyposażenie, zakup nowoczesnych uli i Czytaj dalej

 powiększenie ilości rodzin pszczelich. Był to również czas poszerzania asortymentu oraz zdobywania zaufaniauznania wśród coraz większej rzeszy naszych stałych Klientów.

Dziś nasza pasieka oferuje kilka gatunków prawdziwych, naturalnych miodów pszczelich, uzyskiwanych z nektarów kwiatowych i spadzi. Produkty nasze powstają w sposób tradycyjny. Dzięki temu możemy Wam z przyjemnością zaoferować czysty, prawdziwy, naturalny miód- taki, jaki spożywali kiedyś nasi dziadkowie.

 Złote zasady, którymi kierujemy się w naszej pasiece

  • nie mieszamy gatunków miodu;
  • nie dodajemy tanich, niedojrzałych miodów sprowadzanych z zagranicy;
  • nie wzbogacamy miodów dodatkami;
  • nie wytwarzamy ziołomiodów, czyli przetworzonych mieszanek syropów.
    i ziół
  • nie dolewamy syropów

Sprzedajemy tylko PRAWDZIWY MIÓD!

 

Cierpliwie czekamy aż dojrzeje

WIEMY, że aby otrzymać pełnowartościowy miód, trzeba pozwolić mu dojrzeć w woskowych plastrach w ulu. Dlatego nie spieszymy się z jego odbieraniem. Cierpliwie czekamy, aż pszczoły zasklepią miód. Wówczas mamy pewność, że miód jest już dojrzały, czyli zaszły w nim oczekiwane reakcje chemiczne i został odparowany nadmiar wody. Dopiero wtedy przystępujemy do miodobrania.

Proces powstawania miodu odbywa się w higienicznych

warunkach !Czytaj dalej

 

Odsklepianie plastrów z miodem, odwirowywanierozlewanie miodów wykonujemy w higienicznych warunkach w nowoczesnej pracowni.

 Nasze pasiekipracownia są pod stałym nadzorem weterynaryjnym. Pozwala nam to na osiągnięcie ambitnego celu, jakim jest wyprodukowanie

i dostarczanie najwyższej jakości miodu nawet dla najbardziej wymagających Klientów !

Nasze pasieki

22 maja 2017

Nasze pasieki zlokalizowane są w dwóch województwach, świętokrzyskim i małopolskim . Ponieważ czystośćjakość oferowanego przez nas miodu zawsze była, jest i będzie dla nas najważniejsza, dlatego nasze ule stoją z dala od obszarów przemysłowych i ruchliwych dróg, stąd mamy pewność, że pszczoły przynoszą nektarspadź najwyższej jakości.

Nasze nagrody

Nasz miód okazał się najlepszy w województwie!

W konkursie ,,Nasze Kulinarne Dziedzictwo Smaki Regionów” w 2012r.,do którego przystąpiło kilkadziesiąt produktów żywnościowych z województwa świętokrzyskiego- miód akacjowy z naszej pasieki został bezsprzecznie doceniony i w kategorii MIODY zajął zaszczytne I miejsce.

Ogólnopolska nagroda – Kulinarna Perła

Na Międzynarodowych Targach Polagra Food w Poznaniu nasz miód  otrzymał ogólnopolską nagrodę “Perła 2012”. Ten prestiżowy tytuł przyznawany jest produktom najwyższej jakości . Ze względu na tworzenie ich według tradycyjnej receptury Czytaj dalej

 Po eliminacjach wojewódzkich , około 60 produktów z całej Polski , zostało nominowanych do Ogólnopolskiego, Konkursu Kulinarnego.

Wśród nominowanych znalazły się tylko dwa produkty z województwa świętokrzyskiego- m.in. NASZ MIÓD AKACJOWY!