O nas
Początki
Pasieka rodzinna Prawdziwe Miody wywodzi się z rodzinnego gospodarstwa pasiecznego, założonego na początku lat 70-ych ubiegłego wieku.
Przez długie lata była to niewielka, hobbystyczna pasieka składająca się z kilku rodzin pszczelich, w której poznawaliśmy zwyczaje pszczół, podziwialiśmy ich mozolną pracę i zdobywaliśmy pierwsze doświadczenia pszczelarskie. Sukcesywne inwestowanie przez kolejne lata pozwoliło na budowę pracowni, jej wyposażenie, zakup nowoczesnych uli i Czytaj dalej
powiększenie ilości rodzin pszczelich. Był to również czas poszerzania asortymentu oraz zdobywania zaufania i uznania wśród coraz większej rzeszy naszych stałych Klientów.
Dziś nasza pasieka oferuje kilka gatunków prawdziwych, naturalnych miodów pszczelich, uzyskiwanych z nektarów kwiatowych i spadzi. Produkty nasze powstają w sposób tradycyjny. Dzięki temu możemy Wam z przyjemnością zaoferować czysty, prawdziwy, naturalny miód- taki, jaki spożywali kiedyś nasi dziadkowie.
Złote zasady, którymi kierujemy się w naszej pasiece
- nie mieszamy gatunków miodu;
- nie dodajemy tanich, niedojrzałych miodów sprowadzanych z zagranicy;
- nie wzbogacamy miodów dodatkami;
- nie wytwarzamy ziołomiodów, czyli przetworzonych mieszanek syropów.
i ziół - nie dolewamy syropów
Sprzedajemy tylko PRAWDZIWY MIÓD!
Cierpliwie czekamy aż dojrzeje
WIEMY, że aby otrzymać pełnowartościowy miód, trzeba pozwolić mu dojrzeć w woskowych plastrach w ulu. Dlatego nie spieszymy się z jego odbieraniem. Cierpliwie czekamy, aż pszczoły zasklepią miód. Wówczas mamy pewność, że miód jest już dojrzały, czyli zaszły w nim oczekiwane reakcje chemiczne i został odparowany nadmiar wody. Dopiero wtedy przystępujemy do miodobrania.
Proces powstawania miodu odbywa się w higienicznych
warunkach !Czytaj dalej
Odsklepianie plastrów z miodem, odwirowywanie i rozlewanie miodów wykonujemy w higienicznych warunkach w nowoczesnej pracowni.
Nasze pasieki i pracownia są pod stałym nadzorem weterynaryjnym. Pozwala nam to na osiągnięcie ambitnego celu, jakim jest wyprodukowanie
i dostarczanie najwyższej jakości miodu nawet dla najbardziej wymagających Klientów !
22 maja 2017
Nasze pasieki zlokalizowane są w dwóch województwach, świętokrzyskim i małopolskim . Ponieważ czystość i jakość oferowanego przez nas miodu zawsze była, jest i będzie dla nas najważniejsza, dlatego nasze ule stoją z dala od obszarów przemysłowych i ruchliwych dróg, stąd mamy pewność, że pszczoły przynoszą nektar i spadź najwyższej jakości.
Nasz miód okazał się najlepszy w województwie!
W konkursie ,,Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” w 2012r.,do którego przystąpiło kilkadziesiąt produktów żywnościowych z województwa świętokrzyskiego- miód akacjowy z naszej pasieki został bezsprzecznie doceniony i w kategorii MIODY zajął zaszczytne I miejsce.
Ogólnopolska nagroda – Kulinarna Perła
Na Międzynarodowych Targach Polagra Food w Poznaniu nasz miód otrzymał ogólnopolską nagrodę “Perła 2012”. Ten prestiżowy tytuł przyznawany jest produktom najwyższej jakości . Ze względu na tworzenie ich według tradycyjnej receptury Czytaj dalej
Po eliminacjach wojewódzkich , około 60 produktów z całej Polski , zostało nominowanych do Ogólnopolskiego, Konkursu Kulinarnego.
Wśród nominowanych znalazły się tylko dwa produkty z województwa świętokrzyskiego- m.in. NASZ MIÓD AKACJOWY!
Początki
Pasieka rodzinna PrawdziweMiody.pl wywodzi się z rodzinnego gospodarstwa pasiecznego, założonego na początku lat 70-tych ubiegłego wieku. Przez długie lata była to niewielka, hobbystyczna pasieka składająca się z kilku rodzin pszczelich, w której poznawaliśmy zwyczaje pszczół, podziwialiśmy ich mozolną pracę i zdobywaliśmy pierwsze doświadczenia pszczelarskie. Sukcesywne inwestowanie przez kolejne lata pozwoliło na budowę pracowni, jej wyposażenie, zakup nowoczesnych uli i […]
Nasze pasieki
Nasze pasieki zlokalizowane są w dwóch województwach, świętokrzyskim małopolskim . Ponieważ czystość i jakość oferowanego przez nas miodu zawsze była, jest i będzie dla nas najważniejsza, nasze ule stoją z dala od obszarów przemysłowych i ruchliwych dróg. Stąd mamy pewność, że pszczoły przynoszą nektar i spadź najwyższej jakości. Aby otrzymać pełnowartościowy miód, trzeba pozwolić mu dojrzeć w woskowych plastrach w ulu. Dlatego nie […]
Nasze nagrody
Nasz miód najlepszy w województwie W konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” w 2012 r. bezsprzecznie został doceniony miód akacjowy z naszej pasieki.W związku z tym znalazł się on wśród kilkudziesięciu najlepszych regionalnych produktów żywnościowych województwa świętokrzyskiego.W kategorii miody zajął I miejsce. Z pewnością jest to jeszcze bardziej mocny bodziec do działania . Ogólnopolska nagroda […]