Jak przechowywać miód, by zachował właściwości zdrowotne?

Aby miód zachował swoje właściwości należy go przechowywać przede wszystkim w szczelnie zamkniętych naczyniach (najlepiej szklanych lub kamionkowych) z dala od światła, chronić od bezpośrednich promieni słonecznych . W miejscach suchych w temp. nie wyższej niż 20°C. Optymalna temperatura dla miodu to 6-10°C. Wtedy niewątpliwie  zachowa swoje zdrowotne cechy na długi czas.

Nie strać właściwości leczniczych miodu

Ze względu, że miód to skarbnica witamin, enzymów, mikroelementów, węglowodanów pomocnych w leczeniu różnego rodzaju chorób istotne jest jego przechowywanie. W przypadku przechowywania w nieodpowiednich warunkach z pewnością mogą ulec utracie jego najcenniejsze właściwości.

Chcesz zachować zdrowie na długie lata, poprawić odporność i cieszyć się smakiem prawdziwego naturalnego miodu? Sprawdź naszą ofertę miodów prosto z pasieki w tym miód lipowy, spadziowy, gryczany lub wielokwiatowy.